Ce avantaje ofera o platforma de E-learning ?

In ultimii ani s-au dezvoltat foarte mult platformele de E-learning ce ofera tuturor cursuri atat gratuite cat si platite. In spatele acestora este o intreaga echipa de oameni cu experienta in domeniile in care activeaza si prezinta informatia intr-un mod atractiv si interactiv in asa fel incat utilizatorii(cursantii) sa inteleaga informatia si sa o parcurga usor, astfel la finanul cursului respectiv acestia sunt recompensati cu o diploma pe baza careia isi pot cauta un loc de munca sau isi pot dezvolta cunostintele pentru actualul loc de munca.

In acest articol am decis sa va evidentiem care sunt beneficiile oferite de o platforma de E-learning si ce ofera aceasta.

Avantaje:

– cursurile pot fi programate in functie de timpul de care dispuneti, nu sunteti nevoit sa fiti prezenti la o anumita ora la curs.

– timpul pierdut in drum spre sala de curs si banii cheltuiti pe transport pot fi economisiti

– cursantii au posibilitatea de a selecta doar materialele de invatare care ii intereseaza cat si gradul acestora de dificultate

– cursantii pot studia oriunde daca au un calculator si o conexiune la internet

– platforma permite repetarea cursului pentru a ii oferi cursantului sa lucreze si sa invete in ritmul propriu

– cursantii au flexibilitatea de a se alatura discutiilor din forumuri la orice ora sau pot vorbii direct cu colegii sau instructorii prin chatul pus la dispozitie

– pentru o mai buna participare la curs si interactivitate cursantul poate participa la conversatii si impartasirea de idei cu instructorii si colegii prin VIDEO CONFERINTA

– cursantii isi pot testa cunostintele prin teste de evaluare

 

ESTE E-LEARNING-UL EFICIENT ?

Un sondaj realizat pe o perioada de 9 ani de catre Fletcher si Tobias in formare si recalificare, comandat de catre American Psychological Society a concluzionat ca, si aici citam:
“Cursantii invata mai mult prin instruirea bazata pe calculator decat o fac prin metode conventionale de predare”

ESTE UN MOD DE A INVATA MAI REPEDE ?

Intr-un moment de schimbare este cel mai rapid mod de instruire. Singura limitare este capacitatea de invatare a cursantilor. BRITISH TELECOM a livrat cursuri e-business la 23.000 de angajati intr-un interval de 3 luni. Costurile au fost reduse semnificativ de mult facand o comparatie cu modul de invatare a tuturor celor 23.000 de cursanti intr-un mod traditional mergand la cursuri. Printr-un simplu calcul matematic, compania British Telecom a economisit foarte mult din bugetul acestia prin simplu fapt ca s-a redus bugetul pentru deplasare la cursuri.

CUI I SE ADRESAZA O PLATFORMA DE E-LEARNING ?

Atat instutiilor de stat (scoli, universitati) cat si institutiilor private pentru a-si instruii personalul sau in a ii supune la teste periodice pentru a le testa capacitatea de lucru si randamentul oferit pentru companie. Platforma E-learning WELIS este foarte complexa si poate fi folosita in diverse moduri.

 

Distribuiti pe: